8/8/2019 23:08
Online Counter

Генерал Ратко Младић хтео је да зауставу "Олују", али је у томе спречен, јер су покушали да га убију, открива његов син Дарко Младић, те истиче да је, поред генерала, био озбиљно угрожен и Ратков лични секретар, који је напрасно, неколико дана пре злочиначке акције августа 1995. године добио опасну мишју грозницу, пише Српски телеграф.

Било је сасвим јасно, истиче Дарко Младић, да није реч о случајности.

"Неко је очигледно покушао мог оца да онеспособи и спречи га да одбрани Србе. Да сам хтео да кажем ко, о томе бих и раније говорио. Једноставно, нећу улазити у спрекулације зато што сам одговоран човек", напомиње Младићев син.

Дарко Младић нема никакву дилему да је његов отац отрован.

"Kад је Олуја кренула, покушан је атентат на генерала Младића, што се мало зна. Он је тада завршио у болници, али изгледа да је тада имао и први мождани удар, за који ми претпостављамо да је био последица тровања. Требало је да седне у један хеликоптер и крене на то ратиште, али му је позлило. После смо причали и он каже, да је сео у тај хеликоптер, вероватно жив не би стигао. После смо препознали да су то били и симптоми можданог удара, који је он на ногама изнео. На крају се то завршило у бубрегу. Углавном, првих дана "Олује" био је здравствено онеспособљен. Тек после, када се укључио, почело је и оно враћање хрватске војске са неких достигнутих положаја, међутим, тад је било касно", закључује Дарко.

Да би генерал и те како реаговао да је био здравствено способан, сведочи и оно што је изговорио у Kнину 30. јула 1995., само пет дана пред почетак "Олује".

"У овом моменту, ситуација у РСK и РС је сложена због великог обима агресије хрватске војске на ове просторе. Њихов циљ је да се РСK одсече и да се оружаном силом наметне решење. Ја се надам да ће се уз добру организацију свих сегмената српског народа у РС и РСK све успешно разрешити. Мислим да су Хрвати направили одлучујућу грешку у овом рату, која ће их много коштати. Ми имамо доста снаге и воље и да Хрвати нису имали помоћ земаља германског и исламског блока, давно би они изгубили овај рат. Сваки продужетак овог рата катастрофалан је за оне који су га почели, а то су хрватске оружане формације", изговорио је Младић.

Kомандант ВРС је додао да о предаји нема говора.

"Није ово први пут да усташке формације крену на наше животе. Међутим, мислим да је дошло време да наш народ у целини схвати једном заувек оно што су многи схватили током рата. Страховите су грешке појединаца који су мислили да ће рат са Хрватима престати. На линијама су почели да се отварају којекакви пунктови. То смо платили људским животима, бројним избеглицама и спаљеним селима. Ову агресију Хрватске треба схватити озбиљно и вратити их тамо где им је место", рекао је Младић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости