8/7/2020 9:03
Online Counter

Хиљаде људи протестују због најаве председника Србије да ће забрана кретања бити поново уведена пошто је та земља пријавила највећи број умрлих у једном дану од корона вируса – пише америчка агенција АП.

Полиција је испалила сузавац на демонстранте, а неки су узвикивали „Оставка! Оставка!“, пише у извештају.

АП констатује да су неки накратко успели да уђу у Дом Народне Скупштине Србије, али их је полиција избацила. Демонстранти су на то реаговали бацајући бакље, камење, флаше и јаја на полицију.

Агенција преноси да је у уторак поподне председник Александар Вучић ситуацију са заразом у Београду назвао „алармантном“ и „критичном“, јер су градске болнице на ивици капацитета. Вучић је рекао да ће влада обновити полицијски час од петка „вероватно“ од 18:00 у петак до 05:00 у понедељак, и да неће моћи да се на јавном месту окупља више од пет људи, додаје АП.

„Многи криве аутократског српског председника за укидање претходних забрана како би се учврстио на власти путем парламентарних избора“ 21. јуна, „што је он негирао“, пише у извештају.

Фудбалска и тениска такмичења су приређена пред препуним трибинама, а избори одржани, упркос упозорењима стручњака да би масовни скупови без социјалног дистанцирања могли да доведу до новог коронавирусног таласа, пише АП.

Министарство здравља Србије, наводи АП, саопштило је у уторак да је у Србији за 24 сата умрло 13 људи, а потврђено је 299 нових случајева KОВИД-19. То је довело до 16.719 потврђених случајева заразе и 330 смртних случајева повезаних с вирусом од почетка пандемије у Србији, где је почетна забрана кретања, једна од најстрожих у Европи, „прешла на готово потпуно отварање почетком маја“, констатује агенција.

Број прегледа:
hit counters free

Новости