14/4/2020 7:44
Online Counter

ВРБИЦА И ЦВЕТИ 2020.

Бесједа

Срећни вам и Богом благословени дани Врбице и Цвети дечице драга, која сте наша највећа радост,како Христос рече:„ Пустите децу и не браните им да долазе мени, јер таквих је Царство Небеско"

( Мт.19,14)

На данашњи дан деца су клицала Господу : Осана, Сину Давидову! Само чисто срце може да види Бога. И ми данас са нашим Господом улазимо у Јерусалим, да би учествовали у Страдањима Његовим са надом у Васкрсење и Живот Вечни.

 Пошто чујем да и многи незнабошци прате и читају ове редове ( посебно наше епске јуначке пјесме) то и ми са Св.Владиком Николајем жичким и охридским и осатским кажемо: Господе, благослови непријатеље моје,и ја их блгосиљам  и не кунем, јер они су ме више гурнули у наручје Теби но пријатељи.Они нису непријатељи, но

сурови пријатељи.Научи их Господе Духом Твојим Светим да те познаји сви народи света.

То су они што не знају шта раде.

 Но има Господе и свесних ђаволских слугу, који су се баш на данашњи дан извукли из својих легала и рупа, те кидишу на слуге Твоје Свети. Данас, на Цвети, слуге нечастивога " приводе" Часног и Верног Исповедника Твога, Митрополита Амфилохија. Варајући се као ономад ђаво да има у шаци Помазаника Твога, Христа Бога Нашега.Авај, каква обмана.Надмудрен лукави задобио је рану,вечиту рану ,не могући те гледати Васкрслог са Крста како ослобађаш сужње и све оне које је лукави држао у ропству.

 Исте те нечасне слуге у виду квази новинара,бивших начелника, слуга белосветских протува и пропалих им ментора кидишу опет на наш Свети Манастир. Обично тако бива, они који немају никакав углед и ауторитет у својој кући ( или су разорили сопствену породицу) баве се туђим животима и паметују ( кад би имали с чим). Тако неки мухамед новинар у федерацији и бивши начелник сребренице такође тамо неђе у федерацији, прелиставају и прате какве се пјесме пјевају у мојој кући,пошто очито своје немају ил не знају,а старе заборавили.Ако хоћете да научите историју српског народа то не може тако брзо,јер много сте кољена прескочили.Није то као неки колеџ у Америци,посебно ако су ментори губитници као ви.Баш као што су скоро( болесници и лудаци) упадали на дјечје профиле,објављивали и јавно позивали на линч- дјецу основне школе, називајући их четницима. Да, ми смо четници колико и Свети Василије Острошки, Свети Николај жички,охридски и осатски, Свети Цар Лазар,,Свети Деспот Стефан Лазаревић - Вечити Градоначелник , Заштитник и Витез Сребренички.( знате добро како сте прошли задњи пут када сте му се изругивали).

Позива бивши начелник да реагују надлежне власти,он који није поштовао власти Републике Српске.

Свим тим лажним душебрижницима кажемо:

   На данашњи дан 12. априла '93.  ви сте пуцали у надлежне власти.Убијено је 11 полицајаца од исламсих фанатика и терориста. И њима данашњи надлежни органи Републике Српске одају почаст јер су часно обављали своју дужност полажући своје младе животе у темеље Републике Српске.

Ви што стално ширите мржњу( која ће вас сигрно и појести. јер упадате у туђа дворишта,лажући на друге) да' л можете да разумете да је пуцањ у те младе припаднике МУП- а, убијеног свештеника Бобана Лазаревића и преко 3300 српских цивила околних села, био истовремено и пуцањ у оне које сахрањујете 11. јула.Ил мислите да само ваше ране боле.Боље да престанете.

 Ми смо и данас, на дан њиховог страдања, служили Парастос младим припадницима МУП-а Републике Српске,мучки убијеним из засједе, чије се убице и данас као змије вуку по земљи,бежећи и од Бога и од људи.( Ал није случајно да се оглашавају на данашњи дан).

 Браћо Срби улазимо у Седмицу Страдања Христовог.Састрадавајмо заједно с Њим, да би били учесници и Светог Васкрсења Његовог, радујућу се вечно у Царству Његовом са Свима Светима Његовим.Амин.

Архимандрит Лука са свим у Христу Братством,

Манастир Карно, Сребреница, Република Српска

Број прегледа:
hit counters free

Новости