4/5/2020 21:49
Online Counter

Хуманитарна организација Косовско Поморавље донирала је данас три апарата за опремање болнице и породилишта у Пасјану. Болници су испоручена два апарата, пацијент монитор и ЕКГ, док је у породилиште стигао нови пулсни оксиметар за бебе. Укупна вредност донације износи 5000 хиљада евра, а новчана средства обезбеђена су захваљујући Сандри Јанићијевић и Горану Мекићу из Израела и Виолети Зафировски чија је помоћ послата из Швајцарске.

Чланови наше организације су, у име запослених, али и свих корисника здравстених услуга опште болнице у Пасјану, изразили велику захвалност добротворима из дијаспоре, који су овим хуманим гестом пружили значајну помоћ и подршку Србима који живе у Косовком Поморављу. Болница у Пасјану једина је здравствена установа у Косовском Поморављу под окриљем Министарства здравља Републике Србије и као таква представља један од стубова опстанка српског становништва на југу Косова и Метохије.

У оквиру Здравственог центра Гњилане, ова болница пружа здравствену заштиту становницима Гњилана, Новог Брда, Косовске Каменице и Витине, а њени здравствени радници лече припаднике свих заједница које живе у овом делу Косова и Метохије.

До сада смо у оквиру наших акција неколико пута прикупљали средства за помоћ породилишту у Пасјану, као подстицај младима да заснивају породице и остају на Косову и Метохији. Породилиште у Пасјану је стожер опстанка српског народа у Гњиланском округу, а ова област је и један од ретких делова Србије који и поред тешких животних околности, бележи позитиван природни прираштај.

Још једна лепа вест је да су од почетка пандемије, у породилишту у Пасјану рођене 22 бебе. Наши лекари свакодневно брину о мајкама и новорођенчадима и захваљујући њиховој пожртвованости, услови у породилишту су на врло високом нивоу.

Деца нас охрабрују да наставимо са радом и обавезују да непрекидно ширимо хуманост, љубав, солидарност и толеранцију борећи се за боље услове живота и поштовање једнакости и људских права свих који живе на Косову и Метохији.

Број прегледа:
hit counters free

Новости