5/10/2019 10:33
Online Counter

Тренутак пред сам крај представе “Пад” у којем глумац Бранислав Трифуновић цепа српску заставу  изазвао је негодовање у делу лесковачке публике која је гледала представу у оквиру Фестивала младих позоришних стваралаца “Метаморфоза“, пише Jugmedia vesti. Након тог чина неки су изашли из позоришта, а већи део је остао и наградио глумце громогласним аплаузом.

Чињеница је да прича о српским радницима који се на необезбеђеним градилиштима у тешким условима и неретко ''раду на црно'' боре за голу егзистенцију својих породица, по тексту и у режији Kокана Младеновића, у изведби позоришта из Свилајнца, никога није оставила равнодушним. Ипак, ''спорни'' део представе натерао чак и дописника РТС-а из Лесковца Срђана Цонића да демонстративно напусти позоришну салу, па је због тога био именом и презименом  прозван на  округлом столу који је одржан у холу лесковачког Народног позоришта одмах после представе.

“Мени је жао што тај господин сада није ту да ми објасни због чега је тако реаговао, баш бих волео да чујем његово мишљење”, прокоментарисао је актер комада,  глумац Бранислав Трифуновић.

Цонић тврди да је представу напустио, не као новинар и не на радном задатку, већ као обичан грађанин који је згранут уметничким решењем које је постављено у овом комаду.

“Ја  лично мислим да у  једној нормалној земљи нико не би дозволио један такав чин. Нека Kокан Младеновић и Бранислав Трифуновић оду у Италију и тамо нека цепају заставу њихове земље, па да виде како ће да прођу. А публика која је остала и аплаудирала на крају комада, јако је лицемерна”, изјавио је Цонић за портал Jugmedia vesti.

Главни глумац у представи, Бранислав Трифуновић, током округлог стола слушао je сличне коментаре од Лесковчана, а затим им одговорио:

“У име те заставе и под том заставом људи убијају, краду, лажу, варају – док се куну у ту заставу. Моја застава је чиста и неиспрљана. Њихова је лоповска. Они су убице, што се мене тиче! Е, то је та застава. Ми цепамо ту заставу, јер се све то ради под заставом Србије и они су као патриоте. Свако од тих људи може са мном да изађе на црту и никада неће волети више ову земљу него ја. А ово што сте видели је чисти патриотски чин и увек ће бити, јер они прљају ту заставу, а не ја. Ја не убијам, не крадем и не лажем, и не користим ту заставу да би радио нешто слично. И све ово што сте видели је управо у одбрану те заставе”, прокоментарисао је Трифуновић.

Српско уједињење/Jugmedia vesti

Број прегледа:
hit counters free

Новости