7/10/2019 20:16
Online Counter

Митрополит црногорски-приморски Амфилохије Радовић рекао је да се не слаже са одлуком Светог Архијерејског Синода Српске православне цркве да орден Светог Саве Првог реда додијели предсједнику Србије Александру Вучићу и нагласио да се велики број архијереја не слаже са том одлуком, али да ће је ''испоштовати''.

Амфилохије је казао да је црква ''не само србијанска, већ је жижа свеукупног српског народа у свијету" и да "Сабор не може да се партијски оријентише".

"Што се мене лично тиче, а вјерујем и један добар дио наших архијереја није тиме задовољан, није била ово прилика за тако нешто. Овдје је присутно било и остало оно што обједињује и сједињује и Цркву и народ. Господин Вучић је предсједник, наравно привремени, као и сви предсједници Србије и то је за поштовање за оне који су га изабрали, али он није предсједник српског народа у свијету“, казао је Амфилохије приликом посјете Пећкој Патријаршији.

Амфилохије је потврдио да је ''добар дио'' епископа затражио да засиједа ванредни Сабор Српске православне цркве.

"Један добар дио епископа је предложио да у склопу са овим осамстогодишњим, буде и један јесењи сабор који би био посвећен просвјети. Е сада, од тада до данас има још пуно животних тема, које су управо за сабор и један број епископа је управо то и предложио", рекао је Амфилохије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости