29/12/2019 14:01
Online Counter

Митрополит Амфилохије Радовић одликовао је данас Милоја Шћепановића, храброг полицајца који је одбио да бије народ у Никшићу.

— Овај Храм припада светом Васкрсењу Христовом, а не безбожницима, сљедбеницима проклетога цара Дукљанина. Да бирамо или ћемо за проклетим царом Дукљанином, не дао Бог, или ћемо за Светим Василијем Острошким. Хоће да ограниче цркву Божију која је безгранична. Неки градоначелник ме је једном питао „Хоћеш да те упишем у ДПС“ а ја му кажем да је мени мала Васиона. Проглашен закон је уствари безакоње проклетог цара Дукљанина. Надамо се у Бога да ће се власт уразумити. Доста су отели. Они не само да хоће да ми њима плаћамо аренду, него и да њима припада. Само монтенегрини подижу споменике Брозу. Том зликовцу дижу споменике само они који су затровани проклетим царом Дукљанином. Дао сам благослов свештеницима да звоне звона за упокојење, јер је у Скупштини умрла правда и право. Не можемо да се региструјемо као невладина организација. Ја сам рекао премијеру, ми вас треба да региструјемо, а не ви нас — казао је митрополит Амфилохије.

Јутрос је у Храму Христовог Васкрсења служена Света архијерска литургија, која је почела у 8 сати. Служили су архијереји Епископског савјета, сви, осим владике Методија који је на Војно медицинској академији, у коју је примљен након пребијања на мосту Ђурђевића Тара.

Митрополит је одликовао Шћепановића oрденом Светог Петра Другог Ловћенског тајновидца.

— Срели су ме полицајци кад сам се враћао са Цетиња који су од мене тражили благослов — поручио је Амфилохије

Шћепановић се захвалио на ордену.

— Сматрам да ништа посебно нисам урадио. Нисам могао на свој народ. Боље је кући часна образа него са пендреком прљавим — казао је Шћепановић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости