7/7/2019 12:50
Online Counter

Литургија у Улцињу, око које се претходних дана дигла велика медијска бука у Црној Гори, служена је, јутрос, на платоу испод Цркве Светог Јована код Владимира. Служио је протојереј, намјесник барски Слободан Зековић, а током саме литургије, прије и након ње, није било инцидената. Зековић је, након службе Божије, саопштио да православне вјернике нико не може посвађати са комшијама Албанцима.

Скуп је цијело вријеме обезбјеђивала полиција, нарочито улаз на локалитет.

"Ми нијесмо овдје странци, деценијама излазимо, долазимо овдје на темеље наше државности и духовности, не да барјачимо. Са једним циљем да не заборавимо наше свете претке, освештане гробове који се овдје налазе. Преносим благослов владике Амфилохија, који је требало да донесе руку Светог Јована Kрститеља. Али због тензија то ће урадити наредне године. Предсједник Општине је рекао да је до децембра забрањен приступ локалитету, зато што раде археолошка истраживања", рекао је протојереј Зековић.

Он је казао да ће се већ наредне године вјерници окупити код храма.

Из Митрополије црногорско – приморске Српске православне цркве упутили су и поруке мира, како су казали, браћи Албанцима.

"Били смо добри пријатељи и то ћемо остати", рекао је он.

Иначе, велики број вјерника Српске православне цркве који се окупио јутрос у Свачу, исказао је спремност да брани своју, једну Свету, Саборну и Апостолску Цркву од напада богоборачког режима Мила Ђукановића и непријатељски настројених Албанаца и њиховог локалног руководства и политичких партија у Улцињу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости

No items found.