1/7/2020 9:34
Online Counter

Бела кућа дала је „зелено светло” за нови сусрет представника Београда и Приштине у блиској будућности, после отказивања састанка две делегације који је био планиран за 27. јун у Вашингтону, јавља „Глас Америке”.

У разговору са активистима америчко-албанске заједнице, путем видео-конференције, специјални представник за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел је прошле недеље, према наводима Мартина Вулаја, бившег директора Албанско-америчког националног савета, јасно ставио до знања да ова прилика не треба да се пропусти.

„Изразио је фрустрацију на неки начин. Постоји тај страх да би САД могле да осете фрустрацију целим процесом, да би он сам могао да добије друга задужења, уколико процене да две стране нису спремне за споразум. Дан после видео-конференције са нашом групом, Гренел се састао са председником Трампом и тражио, а председник му је дао 'зелено светло' да настави процес, као последњу шансу, ако могу да кажем”, рекао је Вулај за албански сервис „Гласа Америке”.

Фокус састанка, као и раније, остају економска питања, али Вулај верује да би ови разговори могли да створе нову енергију, коју он види као корак према политичком решењу, наводи „Глас Америке”, преноси Танјуг.

Број прегледа:
hit counters free

Новости