6/1/2021 22:24
Online Counter

Седница поводом ревизије изборних резултата у Сенату САД обустављена је, а присталице Трампа све више надиру ка згради. Полиција Капитола каже да демонстранти улазе у подручје ротонде.

ПРИСТАЛИЦЕ председника САД Доналда Трампа упале су у Капитол, а медији извештавају да ће војска заузети зграду Капитола, међутим Пентагон је одбио да то уради!

АМЕРИЧКИ медији јављају да су амерички сенатори евакуисани и пребачени на сигурну локацију.

Доналд Трамп поново се огласио пошто су његове присталице заузеле Капитол. Трамп је својим присталицама поручио да остану мирне и да буду подршка полицији.

У извештају Си-Ен-Ена се наводи да се никада пре није догодило да демонстрантни улазе у зграду Конгреса и упозоравају да је ситуација измакла контроли и да демонстранти спречавају да се нормално одвија процедура потврђивања изборне победе Џо Бајдена на председничким изборима.

КАКО преносе амерички медији Мајк Пенс је тајним пролазом евакуисан из Капитола.

На друштвеним мрежама објављен је снимак сукоба присталица Доналда Трампа и полиције.

- Трампове присталице сукобиле су се са полицијом на степеницама Капитола док Конгрес унутра броји гласачке листиће - прокоментарисао је амерички новинар Филип Луис.

„Трампове присталице срушиле су четири слоја сигурносне ограде и покушавају да уђу у зграду Капитола. Ово је најлуђа ствар коју сам видео у животу. Хиљаде демонстраната, полиција их не може зауставити ”, написао је репортер Елијах Сцхаффер коментаришући тренутну ситуацију у Вашингтону.

Присталице Доналда Трампа окупиле су се у Вашингтон на позив америчког председника који је заказао скуп " Спасимо Америку" због изборних резултата за које Трампов тим тврди да су нерегуларни. Истовремено, Конгрес у Вашингтону данас треба да потврди избор новог председника САД.

Оба дома Конгреса, Сенат и Представнички дом, размотриће на седници резултате електорског колеџа, који је одлучио да је победник председничких избора кандидат демократа Џозеф Бајден. Према званичним резултатима, он је прикупио 306, наспрам 232 електорска гласа републиканског кандидата и актуелног председника САД Доналда Трампа.

И поред резултата електорског гласања, републиканци се и даље боре да власт не предају демократама и тврде да су изборе пратиле бројне нерегуларности.

Број прегледа:
hit counters free

Новости