29/11/2019 9:01
Online Counter

Предсједник Владе Душко Марковић и министар вањских послова Срђан Дармановић обавили су разговор са амбасадорима Миодрагом Влаховићем, Небојшом Kалуђеровићем и Жељком Перовићем.

"Амбасадори су се сагласили са ставовима премијера Марковића и министра Дармановића да њихова реакција није била у складу са стандардима и добром праксом у вршењу дипломатске дужности", саопштено је из Министарства вањских послова.

Такође, додаје се, амбасадори Влаховић, Kалуђеровић и Перовић су изразили жаљење због кршења професионалних правила и погрешне процјене у вези са њиховим јавним иступањем.

"Заузет је став да се пропусти оваквог карактера убудуће не могу толерисати. Министарство вањских послова ће у овом случају поступити у складу са Законом о вањским пословима и правилима службе", закључује се у саопштењу Министарства вањских послова.

Амбасадори Црне Горе Миодраг Влаховић, Небојша Kалуђеровић и Жељко Перовић  раније су платили казну од 600 еура, изречену суспендованој службеници Министарства вањских послова Мирни Никчевић и саопштили су да је њу лако казнити , али да је '' тешко трпјети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског''.

Број прегледа:
hit counters free

Новости