23/3/2020 18:32
Online Counter

Црногорски амбасадор при Ватикану, Миодраг Влаховић, у ауторском тексту који је објавила режимска ''Побједа'', устврдио је да причешћивање вјерника Српске православне цркве једном кашичицом представља балканску глупост.

Портал Српско уједињење интегрално преноси поједине фрагменте из Влаховићевог идеолошког памфлета и политичког колажа, објављеног у ''Побједи''.

«Франћеско Рутели, мој добри пријатељ, некадашњи градоначелник Рима и вођа коалиције ,,Маргарита“, а сада на челу Удружења италијанске филмске индустрије ANICA, прича ми, поводом шетње и молитве папе Фрања до Цркве Сан Марћела, у централној Виа дел корзо, гдје се молио испред чувеног крста - распећа - који је ,,спасио“ Рим у доба куге 1520, иако су сви они који су носили тада тај крст... умрли од куге», каже у једном пасусу Миодраг Влаховић.

«Одговарам му како и код нас постоје они који неразумно рекламирају апсолутну сигурност употребе једне заједничке кашичице за причешће. Не чуди се Рутели, зна пуно о наравима и глупостима, па и балканским. Kаже ми, такође, како и Kастел Сант Анђело (првобитно маузолеј цара Хадријана, наравно), има на врху анђела (заправо Арханђела Михаила), и додаје: ,,Погрешно се мисли како анђео вади мач из корица. Он га, заправо, враћа тамо, јер је то споменик побједе над кугом!“ », пише Влаховић.

«Причамо, потом, о значењу и дометима вјере у доба овакве пошасти - али би те либерално-демократске опсервације могле увриједити понекога, па ћемо тај пасаж, сасвим намјерно, завршити мојом опаском, којој се Франћеско смије, како ће се збирка мојих текстова из Рима, већ објављених и оних других, звати, сасвим искрено и покајнички - ,,Невјерник при Светој Столици“», расписао се Влаховић.

«Kрај двадесетог вијека, заправо, који је почео насумичним хицима Гаврила Принципа у Сарајеву 1914, апокалиптичном кланицом и још гором пандемијом шпанског грипа, а, ево, завршава урушавањем глобализованог друштва, такође пандемијом, са насумичним моментима, такође», ''поентира'' Влаховић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости