15/10/2019 14:13
Online Counter

Шеф спољнопотицког одбора Алтернативе за Немачку у Бундестагу Армин Паулус Хампел изјавио је у Београду да је поносан на власти у Србији које су успела да чак 13 држава повуче признање против законите независности Косова, али и на чињеницу да су данас уз Србију и нобеловци.

Остајемо као странка и посланичка група у Бундестагу при ставу да је независност Косова противзаконита као и НАТО интервенција, рекао је Хампел након разговора са потпредседником Српске напредне странке и директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

Хампел, који је савезни посланик, изразио је задовољство што Србија данас има бројне пријатеље.

"Србија је имала више непријатеља него пријатеља, а данас су међу пријатељима не само ми као странка већ и нобеловци" рекао је Хампел и додао да је будућност Србије у добрим рукама и да је гарантована новим снагама.

Ђурић је Хампелу и његовим колегама захвалио на подршци по питању суверенитета и бриге због тешког положаја српског народа и Српске православне цркве на Косову и Метохији као и на принципијелном залагању за поштовање територијалне целовитости међународно признатих земаља.

Србија је заинтересована за дијалог и унапређење односа са Немачком на сивм пољима, политичком, страначком, економском, рекао је Ђурић.

Српски народ на КиМ гледа као на светињу, а СНС посвећује додатну пажњу опстанку српског народа и зато је свака подршка која долази из света и из овако моћне државе као што је Немачка важна, за Србију и српски народ, рекао је Ђурић.

"Важно нам је да се из Немачке чује другачији глас", рекао је Ђурић и додао да је сигуран да је данашњи дијалог увод у продубљивање сарадње и заједничко сагаледавање прилика у рагиону и Европи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости