4/10/2019 18:06
Online Counter

Најмање два прокупачка гимназијалца задобила су повреде у тучи која се десила под још неразјашњеним околностима када су их напала двојица Албанаца, након чега им је пружена помоћ у локалној италијанској болници, пишу Јужне вести.

Њихов повратак из Италије, где су на седмодневној екскурзији, очекује се у недељу, када ће се знати више детаља о инциденту.

Да је дошло до инцидента потврђује за Јужне вести и начелник Школске управе за Нишавски и Топлички округ Драган Гејо који каже да се чуо са директором Гимназије Драгославом Минићем, који је и вођа пута. Истиче да су ђаци сада потпуно безбедни.

– Разговарао сам са директором Драгославом Минићем телефоном и оно што сам сазнао од њега је да, док су шетали градом предвиђеном рутом у вечерњим сатима, два млађа Албанца са италијанским пасошем притрчала су отпозади и ударила два дечака из групе песницом по глави, а након тога побегли. Један ученик је добио мању повреду по глави, а други посекотину на уснама и надувен нос. Они су након прегледа у локалној здравственој установи пуштени и екскурзија се наставља – каже Гејо за Јужне вести.

Начелник Школске управе додаје и да се чуо телефоном и са помоћником министра за средње школе, истиче и да је инцидент снимљен видео-надзором и да су италијански карабињери убрзо након тога идентификовали и ухватили двојицу нападача, док је директор Минић дао изјаву у полицији.

Родитељи ђака на екскурзији, који су и обавестили новинаре о овом инциденту, кажу да су забринути и да су у свакодневном контакту са својом децом, а да тренутно имају контрадикторне информације како се заправо десио инцидент, те да их нико из школе званично није обавестио о томе.

На екскурзији у Италији борави 99 ученика прокупачке Гимназије.

Српско уједињење/Јужне вести

Број прегледа:
hit counters free

Новости