3/3/2020 17:28
Online Counter

Сервери градске управе и јавних служби Новог Сада хаковани су током протеклог викенда.

Према сазнањима портала Српско уједињење, хакери су уцијенили градску управу Новог Сада, тражећи 300.000 евра у биткоенима, иначе ће, саопштили су, да обришу све заробљене податке. Све су то орочили термином од 10 дана, а у супротном ће уништити све заробљене податке који су, у суштини, од државног значаја.

Незваничне информације Српског уједињења, које смо добили од упућених и поузданих извора из безбједоносних структура, кажу да је албанска мафија директно одрадила овај прљави посао, уз логистику америчке ЦИА-е.

Из Одјељења за високотехнолошки криминал сазнали смо да је у самом старту било извјесно да је напад извршен из иностранства, те да је одмах испостављен захтјев за исплату у виртуелној валути да би криптовани и закључани сервери били ослобођени.  

Између осталих, хаковани су и подаци Пореске управе, тако да је онемогућена предаја завршних рачуна.  Држава је у међувремену, услед бојазни од брисања података, продужила рок, за још десет дана за предају завршних рачуна, сазнаје портал Српско уједињење у безбједосним српским структурама.

Напад је извршен вирусним системом "Ransomware", што је проуроковало да важни подаци, од локалног, али и државног значаја, буду недоступни.

Број прегледа:
hit counters free

Новости