17/12/2019 9:09
Online Counter

Након што је хицем из пиштоља усмртио полицајца Милутина Лековића, албански држављанин Луан Хасанај покушао је да убије и његовог колегу Александра Kилибарду, али му је пиштољ закочио.

Та информација потврђена је Вијестима из врха Управе полиције.

Четрдесетједногодишњи полицајац са колегом привео је троје албанских држављана у пограничном појасу - Нуре Хасанај (67) и њена два сина Луана (43) и Лулзина (49).

Након што су их смјестили на задње сједиште службеног аутомобила, страни држављани размијенили су неколико ријечи на албанском, а онда је Луан пуцао Лековићу у потиљак:

“Kилибарда је почео да се рва са њима, а овај је окренуо цијев пиштоља према њему и покушао да опали, али је пиштољ закочио. Успјели су да побјегну, а полицајац је остао да помогне повријеђеном колеги”, рекао је извор Вијести.

Пар сати касније ухапшени су у Суторинском пољу, док су покушавали да побјегну у Хрватску.

Kада их је полиција опколила Луан је тада поново потегао оружје, тврде извори Вијести из истраге:

“Kада су колеге изашле из службеног аутомобила и кренуле ка њима, потегао је пиштољ и испалио шаржер у аутомобил, не реагујући на упозорења. Тек тада погођен је у руку којом је држао пиштољ, чиме је онеспособљен за даљи напад, а потом су ухапшени”.

Исти саговорник објаснио је да је кеса из које је Луан извадио пиштољ, била код Нуре Хасанај.

Њих троје синоћ су пред вишим државним тужиоцем Милошем Шошкићем тврдили да не знају ништа о убиству полицајца, казали су саговорници блиски истрази.

Након саслушања одређено им је задржавање до 72 сата, а на терет им се ставља кривично дјело - тешко убиство почињено на свиреп и подмукао начин на штету службеног лица у вршењу службене дужности, у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и екплозивних материја, а у вези са кривичним дјелом - недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Раније јуче из Управе полиције саопштено је да Албанија потражује Луана и Лулзина због убиства с умишљајем и недозвољеног држања оружја, односно покушаја убиства, док је за њиховом мајком расписана национална потјерница због кривичног дјела - пријетња.

Фото: Вијести

Број прегледа:
hit counters free

Новости