1/1/2021 21:25
Online Counter

Демократски фронт, на челу са Андријом Мандићем, Миланом Kнежевићем и Небојшом Медојевићем, на парламентарним изборима одржаним 30. августа не би имао више од 15 одсто подршке, да на челу листе коалиције ''За будућност Црне Горе'' није био актуелни премијер Здравко Kривокапић и да нису имали подршку цркве, казао је главни и одговорни уредник портала Nova.rs Веселин Симоновић.

Он је рекао да су лидери ДФ-а очекивали да буду дио власти и да се удоме негдје, сматрајући да су првоборци против Ђукановићевог режима.

“Kривокапић и ова екипа им није дала, а ја бих волио да подсјетим да њима ни Амфилохије није дао да буду у литијама у првим редовима, само су могли да иду позади. Толико је рачунао на њих и на помоћ од њих”, казао је Симоновић.

Kако је додао, да су се они ишта питали, да нису имали носиоца листе Kривокапића и да их није подржала црква, Мандић, Медојевић и Kнежевић не би прешли 15 одсто.

“И они сада знају да на неким следећим изборима, ако ову Владу сруше, неће проћи ни 10 и сад кевћу. И то ће радити док год им Kривокапић не да дио колача. Мислим да им он то неће дати, осим ако буде присиљен, да не падне Влада. Али мислим да они немају куражи и избора да сруше Владу и она ће трајати још неко вријеме, али то је врло тијесна већина”, оцијенио је Симоновић.

Додао је и да предсједник Србије Александар Вучић не може да контролише Kривокапића, али може да сруши Владу у парламенту.

“Али мислим да тај Мандић, једино ако га Вучић не удоми у Српској напредној странци, у Црној Гори нема шта послије тога да тражи. Он ће бити од својих, просрпских гласача означен као издајник који је срушио Владу која је срушила Ђукановића. Они су обични букачи, цијели свој политички мандат се бусају у груди, вичу – ‘ја сам Србин’ и то им је цијели програм, на основу којег нису никад могли да побиједе Ђукановића. Да се нису појавили неки нови људи, он би владао још 30 година”, рекао је Симоновић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости