11/10/2019 8:05
Online Counter

Пред нама је тешка борба, људи мисле да је то лако, али огромни напори морају да се уложе како би се спречило да снажна машинерија великих земаља покуша да убаци тзв. Косово у још једну међународну организацију, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, преноси Танјуг.

Уколико се то деси, појаснио је, биле би расписане нове Интерполове потернице, и то за војницима и полицајцима који су бранили Србију за време сукоба на КиМ. Стефановић је нагласио да људе који убијају војнике и полицајце може назвати само терористима. „Људи који су се борили за Србију били би мета сатанизације и напада, били би им угрожени безбедност и сигурност, били би изложени прогону где год се крећу ван Србије, а онда би Србија била изложена притиску да на захтев дела њене територије изручује, ваљда сама себи, те људе с једног дела на други део своје територије, што је потпуни нонсенс”, истакао је Стефановић.

Казао је да већ постоји дубока подела чланица Интерпола, не само кад је реч о Косову. „Уместо да имамо полицијску организацију да одлучује о томе да ли су испуњени сви услови да се неко процесуира, имаћемо одлуку да ли је неко из ове или неке друге земље, па ћемо једнима да изручимо, а другима нећемо, јер нам се не свиђају, јер нису гласали као ми прошли пут. То је крај полицијске организације, то постаје политичка организација и нема професионалног поступања”, казао је Стефановић, који ће се за викенд придружити српској делегацији у Чилеу. Министар је напоменуо да је већ упозоравао да су приче како Приштина ове године неће ни покушати да постане чланица Интерпола биле само игра. Лажне тврдње појединих политичара о повлачењу захтева за пријем у Интерпол, како сазнајемо, имале су циљ да удаље грађане Србије од ове теме и да је обесмисле, као и борбу наше делегације, како у српској јавности, тако и у светској.

Број прегледа:
hit counters free

Новости