13/11/2019 16:58
Online Counter

Поводом медијске кампање против локалне српске власти у Сребреници, портал Српско уједињење апелује на све политичке представнике Срба из Републике Српске да одрже постигнути ниво јединства и још једном потврде да смо зрела нација која ће сачувати тешко изборену власт у овој општини. Ако је неко крив за неку малверзацију, о томе треба да одлуче државни органи Републике Српске, чији се опстанак ничим не смије довести у питање. Једино ако је Република Српска неспорна, и полиција, и тужилаштво, и судство, могу несметано да раде свој посао.

Позивамо и све Србе из Сребренице који су избјегли, емигрирали, напустили свој град, да се пријаве и гласају на локалним изборима наредне године. Све и да немају намјеру да се врате у Сребреницу, морају то да ураде, на дан избора, да би крај у коме су рођени њихови преци вјечно остао у Републици Српској. Јер, у Сребреници 2020. године нијесу пуки избори, већ национални референдум.

Уосталом, ''Слога биће пораз врагу!'', каже и стих из српске химне ''Боже правде''.

Републике Српске нема без Сребренице, нити без једног јединог метра који је данас дио њене територије. Српства нема без Републике Српске, то смо научили током Отаџбинског рата деведесетих година прошлог вијека када су Срби који су је створили, предвођени Радованом Караџићем и Ратком Младићем, показали да су јунаштвом достојни славних предака.  

Сребреница је питање свих Срба – из Републике Српске, Србије, Црне Горе и дијаспоре. Сви заједно за Сребреницу, колико и за Београд, Бањалуку, Подгорицу и Косовску Митровицу. Свако од нас да уради онолико колико је довољно за још једну побједу!

Споменик онима који су у Сребреници дали животе за Републику Српску

Број прегледа:
hit counters free

Новости