5/7/2019 17:01
Online Counter

Предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић одбио је понуду за улазак у предизборну коалицију коју би предводила Демократска Црна Гора, пишу данашње подгоричке “Вијести”.

Лидер Демократа Алекса Бечић и Абазовић су претходних недјеља преговарали о формирању тзв. “грађанског блока” који би наступио на парламентарним изборима наредне године, а у којем би били и Црногорска и Демос.

Саговорници “Вијести”, који су били укључени у преговоре, тврде да Абазовић није желио да уђе у савез због нејасних циљева.

Лидер покрета УРА замјерио је Бечићу што члановима коалиције није понудио стратегију око наставка бојкота парламента и услова за учешће на парламентарним изборима.

Према тврдњама саговорника “Вијести” блиских Абазовићу, лидер покрета УРА земјерио је што тзв. “грађански блок” нема јасан идеолошки профил и одговоре на кључна политичка питања.

“Абазовић сматра да покрет мора водити јасну политику и имати прецизне циљеве које ће понудити бирачима, умјесто да се ослања на видео клипове које ће пуштати по друштвеним мрежама. Мора се водити јасна политика и према осталим опозиционим партијама”, казао је саговорник “Вијести”.

Према тврдњама саговорника блиских Демократама, Абазовић је одбио понуду јер није био задовољан односима снага унутар будуће коалиције. Он наводи да преговори о формирању грађанског блока трају већ неколико мјесеци, истичући да су лидери двије партије констатовали да не постоје политичке разлике и разлози због којих не би формирали “грађански емаципаторски блок”.

“Демократе су покрету УРА понудили друго, девето, четрнаесто и 21. мјесто на изборној листи, али је та понуда одбијена. УРА сада има једног посланика у парламенту, а Демократе су понудиле сигурна три, као и четврти за случај синергетског ефекта коалиције”, казао је саговорник близак Демократама.

Број прегледа:

Новости