27/2/2020 19:47
Online Counter

Око 15.000 Бјелопољаца учествовало је вечерас у крсном входу од цркве Светих апостола Петра и Павла до цркве Светог Николе у Никољцу. Великом броју сабраних вјерника бесједом се обратио протојереј Никола Скопљак који је казао да је, као свештеник, поносан на све сабране на овој литији јер показују љубав, доброту и честитост Божију, ходајући мирно и достојанствено улицама, онако како доликује православним хришћанима и освећујући улице наших градова.

,,Замолићу и све који не долазе на ове литије да и они дођу и да се придруже овом народу Божијем. Колико год им све ово нестварно изгледало, и колико год се плашили да се појаве на овим улицама, једнога дана, кад све ово прође, исти ти људи сусретаће се свакодневно са овим људима који су у литији, па ме занима како ће и њих и Бога тада погледати у очи“, казао је отац Никола Скопљак.

Он је казао да су сабрани на литијама господа јер носе Господа у себи, а образовани јер имају образа и боре се за наше светиње које су сазидали наши преци и које ћемо ми оставити нашим потомцима.

Број прегледа:
hit counters free

Новости