11/3/2020 16:38
Online Counter

Аутор: Живадин ЈОВАНОВИЋ, председник Београдског форума за свет равноправних

     * Заслужан је, уз све остало, за поновно успостављање државно-уставног јединства Србије, за окончање грађанског рата у БиХ и стварање Републике Српске. Руководио је херојском одбраном земље од злочиначке оружане агресије НАТО 1999. Постигао је договор познат као споразум Милошевић-Ахтисари-Черномирдини који је 10. јуна 1999. преточен у Резолуцију СБ УН 1244

* Не постоје ни елементарни услови за објективно вредновање улоге и политике Слободана Милошевића док се агресија и отимање Косова и Метохије настављају другим средствима, док се систематски врши ревизија Дејтонског споразума, Резолуције СБ УН 1244 и одлука Подгоричке скупштине од 1918, док се на широком простору скрнаве и узурпирају српске светиње… Али, време и историчари, а не политичари и агресори, свакога ће поставити на место које заслужује

* Његов визионарски говор у очи другог круга председничких избора 2000. има историјски значај као карактеризација епохе доминације униполарног светског поретка. Историчари ће тешко заобићи његову вреченицу: «Не нападају они Србију због Милошевића, већ Милошевића због Србије»

ВРЕМЕ ће показати да је Слободан Милошевић био српски државник епохе који је доследно и храбро бранио државотворност и достојанство српске нације, државне и националне интересе Србије у најтежем периоду новије историје.

       Mилошевић је заслужан за поновно успостављање државно-уставног јединства Србије, за окончање грађанског рата у БиХ и стварање Републике Српске.

       Залагао се за окончање међународног туторства у БиХ како би пуну одговорност за одрживост и развој БиХ преузеле институције утврђене Уставом који је интегрални део Дејтонског споразума.

       Иницирао је први Споразума о специјалним паралелним односима СРЈ и РС као и успостављање редовног ваздушног саобраћаја Београд-Сарајево-Бања Лука.

       Руководио је херојском одбраном земље од злочиначке оружане агресије НАТО 1999.

Постигао је договор познат као споразум Милошевић-Ахтисари-Черномирдини који је 10. јуна 1999. преточен у Резолуцију СБ УН 1244.

       Тим свеобухватним правним документом највеће правне снаге у међународном правном поретку, иза којег стоји консенсус пет сталних чланица СБ УН, гарантује се суверенитет и територијални интегритет Србије (СРЈ) а широка аутономија за Покрајину Косово и Метохија.

       Њиме је, поред осталог, предвиђено слободно и безбедно враћање око 250.000 протераних Срба и других неалбанаца, као и враћање договорених контигената српске војске и полиције у Покрајину, укључујући на граничне прелазе према Албанији што још увек није извршено.

       Милошевић је иницирао и увео вишестраначки политички систем и концепт приватизације који обезбеђује акционарско учешће запослених у својини предузећа.

       Бранио је  српски народ од манипулација идеолога либералног мултинационалног корпоративног система доминације и експлоатације.

       Његов визионарски говор у очи другог круга председничких избора 2000. има историјски значај као карактеризација епохе доминације униполарног светског поретка.

       Историчари ће тешко заобићи његову вреченицу: «Не нападају они Србију због Милошевића, већ Милошевића због Србије».

       Натоизирани медији, НВО као и део инфериорних политичара и данас за све недаће оптужују Слободана Милошевића по истом клишеу како западни центри моћи деценијама оптужују српски народ за све проблеме на Балкану тражећи алиби за своју освајачку и експанзионистичку политику.

Киднаповање Милошевића из притвора у Београду, где је био под судском контролом и заштитом, и предаја тзв. Хашком трибуналу представљају јединствен случај најгрубљег кршења Устава и људских права и нациналну срамоту нанету Србији од тзв. демократске власти.

       Током хашког процеса Милошевић је храбро, аргументовано и достојанствено бранио истину и достојанство Србије и српског народа.

       Праву вредност и значај те одбране тек ће време и историчари објективно оценити.

       Док се агресија и отимање Косова и Метохије настављају другим средствима, док се систематски врши ревизија Дејтонског споразума, Резолуције СБ УН 1244 и одлука Подгоричке скупштине од 1918, док се српски народ понижава, застрашује и непрекидно цепа, док се на широком простору скрнаве и узурпирају српске светиње, док догма приватизације приводи крају распродају свега што је иоле вредно у Србији - разуме се, да не постоје ни елементарни услови за објективно вредновање улоге и политике Слободана Милошевића.

       Време и историчари, а не политичари и агресори, свакога ће поставити на место које заслужује.

Број прегледа:
hit counters free

Новости