15/4/2021 9:08
Online Counter

Демократски фронт затражио је јуче од епископа никшићанско – будимљанског и администратора Mитрополије црногорско приморске Српске православне цркве Јоаникија Мићовића да посредује у сукобу између премијера Здравка Kривокапића и министра правде Владимира Лепосавића. Према сазнањима подгоричке Побједе, Јоаникије се још није изјаснио о том предлогу, али се очекује да тај захтјев ДФ-а прихвати.

Kривокапић је 6. априла упутио захтјев Скупштини за смјену Лепосавића због његових ставова којима се негира геноцид у Сребреници.

У саопштењу ДФ-а се наводи да хришћански признају да им је потребна помоћ важних адреса како би се завађени чланови Владе помирили.

– Зато вјерујемо да ће се оне важне адресе, које су нам препоручиле Здравка Kривокапића и гарантовале за његову исправност, јасно одредити и помоћи да се завађени чланови Владе помире. Свакако да нијесмо очекивали сукобе и свађе у властитој кући, а сигурно нијесмо могли ни замислити да се неко из нове већине тајно састаје са Ђукановићем. Са ове временске дистанце често преиспитујемо што би било да су нам те поштоване адресе, када већ нијесу жељеле да подрже никог из ДФ-а, умјесто Здравка Kривокапића, предложиле професорицу Весну Братић, Владимира Лепосавића или адвокате МЦП Милоњића, Kрповића, Kаварића, за које немамо сумњу да би спроводили и штитили изборну вољу грађана који су 30. августа прошле године гласали против Мила Ђукановића. Вјероватно да су они, којим случајем, нашом подршком изабрани за премијера, сигурно нам се не би обратили ријечима – „хвала ни за шта“ – као што је то урадио Здравко Kривокапић прије два дана, наводи се у саопштењу ДФ-а.

Из ДФ-а су неколико пута раније саопштили да су Kривокапића као носиоца листе и мандатара прихватили на захтјев Српске православне цркве, конкретно покојног митрополита Амфилохија и епископа Јоаникија.

Kривокапић је на састанку са лидерима парламентарне већине одржаном у понедјељак категорично одбио да се помири са Лепосавићем, на што је ДФ поновио да неће гласати за смјену министра правде.

Број прегледа:
hit counters free

Новости